Aktiviteter

Uppsala är en historiskt betydelsefull stad. Carl von Linnés hemstad, en av världens mest kända botaniker och vetenskapsmän. Promenera genom några av de många vandringslederna som korsar staden och dess omgivningar och njut av en stad full av historiska sevärdheter!

Historiska Uppsala

 

Carolina Rediviva, Uppsala universitetsbibliotek, med den fantastiska silverbibeln från 600-talet, en av världens äldsta och mest omfattande gotiska kodicer.

 

De kungliga högarna i Gamla Uppsala. Med ett museum från vikingatiden, Gamla Uppsala museum, med sina järnåldersutställningar.


Regionens fascinerande industribyar, Vallonbruk, utgör ett perfekt dagsutflyktsmål.


Uppsala domkyrka, begravningsplats för svenska kungligheter som Gustav Vasa, som dog 1560.

Uppsala slott som rymmer tre museer: Uppsala konstmuseum, Fredens hus och Vasaborgen. Missa inte möjligheten att se stadsbilden från högt upp genom att delta i en guidad vandring uppe på slottets tak.

 

Uppsala universitet, (Gustavianum) grundades på 1400-talet och är Sveriges äldsta universitet.

 

Linnés Hammarby (trädgård) är Carl von Linnés blomsterparadis. Det är en underbar sommardestination (öppen maj-september) och ligger mindre än 15 kilometer från stadens centrum (lätt att nå med cykel eller kollektivtrafik).

 

Linnémuseum (öppet maj-september). Ligger i botanikerns 1700-talshus, som ligger i utkanten av den vidsträckta Linnéträdgården.

Aktiviteter för barn

 

Uppsala är ett mycket barnvänligt resmål med många parker och offentliga lekplatser.

 

Bekanta dig med Sveriges mest kända katt, sagofiguren Pelle Svanslös.

När det gäller museer kommer de små att finna Evolutionsmuseet särskilt intressant med sina utställningar av stora och små varelser. Museet rymmer också Skandinaviens största samling av autentiska dinosaurieskelett.